Zero

met werk van: Jan Heijnen, Vincent de Rijk en Maarten van Severen.

Vincent de Rijk heeft samen met Maarten van Severen de beroemde boekenkast gemaakt voor de Rem Koolhaas-villa in Bordeaux. Vivid toont nieuw werk van beide vormgevers. Het geometrisch-grafisch werk van Jan Heijnen sluit hierbij naadloos aan.

Van Vincent de Rijk (1962) is een drie meter hoge cilindervormige douche-ruimte te zien, opgebouwd uit mat-transparante giethars blokken. Verder gelijkvormige schalen en kommen en een presentatie van gerealiseerde interieurprojecten.
Van de Belgische vormgever Maarten van Severen (1956) is te zien de, voor Bulo, ontwikkelde Schraag-tafel en de Vitra 03 stoel.
Jan Heijnen (1961) maakt o.a. affiches voor Het Paard in Den Haag. De opvallende, consequent abstracte affiches hebben een duidelijke hang naar de sobere jaren 70 vormgeving. Speciaal voor deze tentoonstelling ontwerpt Heijnen cijfers zodat hij langs de lange wand kan aftellen: 9,8,7,6,5,4,3,2,1..ZERO.

Zero was een groep kunstenaars, die rond 1960 de kunst wilde vernieuwen, vanuit de quarantaine zero, de stilte voor de storm, de fase van het kalm en opnieuw gevoelig worden. Jan Heijnen, Vincent de Rijk en Maarten van Severen brengen met hun vormgeving een zelfde stilte teweeg.

15 - 01 / 27 - 02 2000

Zero

Jan Heijnen

Vincent de Rijk

Maarten van Severen

 
share