March 2 - May 5, 1999

Lukraak

Dienand Christe

Rob Veelenturf (†)

Maxime Hartman

Dienand Christe
Na de kunstacademie van Rotterdam, samen met 3 anderen ontwerpbureau WAAC's opgericht. Na gewerkt te hebben voor bedrijven als Swatch en de PTT, uiteindelijk naar Italië vertrokken om daar twee jaar voor Diesel te werken. Momenteel werkzaam als freelance ontwerper. Anderen irriteren gaat mij eigenlijk het makkelijkst af en vind ik diep in mijn hart ook het leukste om te doen. Ik vind dat wel eens jammer. "Mijn doel in het leven hier op aarde is, om met zo min mogelijk moeite zo veel mogelijk te bereiken."
Rob Veelenturf
Geschoold op de Kunstacademie te Arnhem, daarna werkzaam als zelfstandig vormgever en maker van vooral meubilair. Ook op een goede dag gevraagd om twee jaar naar Italië te vertrekken om voor Diesel te werken. Is nu werkzaam als freelance ontwerper. Zijn meubilair kenmerkt zich door een grote eenvoud en eerlijk materiaalgebruik. En dat bedoel ik nu eens niet cynisch. "Beter gereedschap, dat merk je."
Maxim Hartman
Op de kunstacademie te Rotterdam tot aan het 3e jaar de meest getalenteerde schilderstudent, maar uiteindelijk heeft hij toch gekozen voor een carrière op de televisie. Begonnen als één helft van het duo Rembo&Rembo, nu Programmamaker bij de VPRO en huidige voorzitter van de Nederlandse Humorstichting. Desondanks , zo zegt hij, zou hij zichzelf niet bepaald als een humorexpert willen omschrijven. "Dode dingen hebben ook recht op aandacht."

Dienand Christe:
Toen Vivid mij vroeg of ik wilde exposeren heb ik meteen ja gezegd maar mij ook gerealiseerd dat alleen mijn producten op zichzelf niet zo heel veel zeggen. Veel interessanter vind ik het om een mentaliteit zichtbaar te maken die ik de moeite waard vind. Vandaar dat ik het werk van uiteenlopende mensen als Maxim Hartman en Rob Veelenturf wil combineren met dat van mij. Werk dat met elkaar contrasteert, versterkt elkaar en levert vaak een interessanter beeld op. De titel 'Lukraak' verwijst wat dat betreft alleen naar zichzelf, deze is inderdaad lukraak gekozen. Zoals gezegd, het gaat mij meer om het tonen van een bepaalde mentaliteit en niet om het specifieke ontwerp van iets en al helemaal niet om het propageren van een stijl. Er zijn in mijn ogen toch uiteindelijk maar twee soorten ontwerpen; goede en slechte. Diversiteit en niet lineaire humor heb ik altijd belangrijk gevonden: Dit om een overmaat aan saaiheid te vermijden, die overigens onvermijdelijk is. Met man en macht proberen we hier gezamenlijk wat aan te doen. Wat? salon tafel, "sex tafel" (Dienand); vaas, "lul vaas" (Dienand); tissue houder, "love box" (Dienand); lamp, "kut lamp" (Dienand); lamp, vaas en klokje, "drie in een product" (Dienand); 1 video installatie, performance (Dienand,...); design vaas vernietiger + video van demonstratie (Dienand, Rob); spaanplaat meubelsysteem (Rob); explicatie van spaanplaat matrix (Rob); blad nr. 2 van Christe/Hartman (Dienand, Maxim); 5 foto's van zeer lachende mensen (Maxim) ...

 
March 2, 1999
Opening first exhibition Galerie VIVID: Lukraak with Dienand Christe, Rob Veelenturf, Maxime Hartman. movie by Mado van den Berg & Rob Veelenturf
 
share