Ontwerpburo Jurgen Bey werd gevraagd om in het Interpolis gebouw te Tilburg een ontvangstruimte te ontwerpen, met als doel het ontvangen van klanten en het houden van besprekingen en kleine vergaderingen.
Interpolis, schadeverzekeringen, vindt zijn oorsprong in de Nederlandse agrarische wereld. Door middel van de inrichting wil Bey een deel van deze agrarische oorsprong naar voren brengen. De ontvangstkamers worden behandeld als de zondagse kamer en ontworpen vanuit de rijkdom en
schoonheid van het platteland interieur met z'n archetypische meubels, de overvloedig gedecoreerde stoffen en de vreemde door de tijd
gegroeide combinaties.

Wandmeubel | Oor-stoel
De oorstoelen vormen de kamer. Alle stoelen hebben oren voor de afbakening van de ruimte en een leuning als tafeltje. Op basis van het
aantal mensen en de wijze waarop je wil bespreken zijn combinaties gemaakt van verschillende aantal stoelen met drie verschillende oorlengtes. De buitenkant is overal grijs en de binnenkant veranderd per "kamer" zodat elke onvangstkamer z'n eigen karakter krijgt .

Vloerbedekking | Hollandsperzisch-tapijt
De tapijten bepalen de maat van de ontvangstkamers. Hollandse perzen zijn vergroot, geweven als een zwart/wit foto met een dikke pool. Een grijs verleden wordt gepixeld en weer nieuw leven in geblazen.

Plafondschildering | Plafond-lamp
De lampen zijn aangepaste traditionele lampen gemaakt als een plafoniëre met tl verlichting. De kleur van het licht wordt bepaald door gerasterde
foto's van geschilderde plafonds uit oud nederlandes huizen. Een verlicht plafond om het hoofd even in een andere wereld te brengen.

Wandbekleding | Sits-behang
Het behang is een samenstelling van diverse stoffen gebruikt in de nederlandse klederdracht. Een patchwork waarbij op het eerste gezicht een vrij traditioneel patroon onstaat maar bij nader kijken zijn er allerlei silhouetten van sprookjes in te zien.

In de tentoonstellingsruimte van VIVID in Rotterdam zal een gedeelte van de Interpolis ontvangstkamer worden nagebouwd. Aangevuld met een aantal gerelateerde ontwerpen van Bey zal de bezoeker een goed beeld krijgen van Jurgen Bey's eigenzinnige kijk op de (toekomstige?) werkplek.

April 25th to June 13th 2004

Jurgen Bey

Jurgen Bey was asked to design the reception space of the Interpolis office building in Tilburg. The office space is ment for small meetings.
Interpolis, a Dutch insurance company, has its origin in the Dutch agrarian world . Bey wants to bring this agrarian origin forward. The reception chambers are treated as a Sunday chamber and contain the wealth and beauty of a country interieur with his archetypische pieces of furniture.

The "ear-chairs" Jurgen Bey designed, were inspired by similar traditional European chairs.
Like the original examples with a curved shape around the head (next to the ears, hence the name) Bey exaggerated this element. Different sizes accentuate the degree of isolation the user wants from his co-workers.

In the exhibitionspace of VIVID in Rotterdam a part of the Interpolis reception chamber will be reconstructed. Completed with a number of related designs the visitor will get a good
picture of Jurgen Bey's idea upon the (future?) workplace.

photos opening    
share