21 - 05 / 30 - 07 2000

Ed Annink, Ontwerpwerk

A lot of designs made by Annink are in production. Examples are top brands like Authentics and Anthologie Quartett from Germany, Driade from Italy and the Dutch Designum, DMD and Meccano.

Especially for this event Annink transformed the VIVID space to show a selection of his finest work. Among which the latest designs for Driade, that have been introduced recently at the Salone di Mobili in Milan, Italy.

The products demonstrate his fascination for materials [plastic, glass, ceramics, tin, textile...], production techniques and perfection in detailing.

Returning themes in the work of Ed Annink are 'image' and 'reduction' which results in sober and functional designs with an explicit character.

Ed Annink is partner and designer of 'Ontwerpwerk office for design'.

Veel ontwerpen van Annink zijn in productie gegaan.
Voor elite merken als Authentics, Anthologie / Duitsland, Driade / ItaliŽ en ook voor het Nederlandse Designum, DMD, Quartett en producent Meccano.
In de, speciaal voor deze tentoonstelling aangepaste ruimte van Vivid, wordt een selectie van producten getoond. Hieronder zijn ook de, op de Salone di Mobili in Milaan geÔntroduceerde, nieuwe ontwerpen voor Driade.

Ed Annink is partner in en ontwerper voor bureau 'Ontwerpwerk office for design'. De producten tonen Anninks interesse in allerlei materialen (kunststoffen, glas, keramiek, tin, textiel ....), productietechnieken (spuitgieten, forceren, blazen, draaien, ....) en detaillering. Belangrijke thema's in het werk van Ed Annink zijn 'image' en 'reductie', waardoor een sobere en functionele vormgeving ontstaat met een herkenbaar karakter.

De bedrijven waar Ed Annink mee samen werkt lopen nogal uiteen. Hieronder volgt een korte omschrijving van elk.

Anthologie Quartett is een belangrijk label gevestigd in Duitsland. Ze werden erg beroemd in de jaren tachtig. Ze nodigden destijds dť ontwerpers uit om ontwerpen te maken voor speciale edities. Momenteel is de directeur (Rainer Krause, voormalig apotheker sinds twee jaar z'n apothekers keten verkocht en alleen nog maar bezig met design cultuur) bezig om vakantiehuisjes te laten ontwerpen door Philip Johnsen, Enzo Mari en andere belangrijke ontwerpers.

Authentics (Ongeveer 10 jaar geleden begonnen) is een bedrijf dat vooral bekend is geworden door kunststof producten voor het interieur. De directeur Hans Maier Aichen is kunstenaar en probeert vooral ontwerpers met een culturele oriŽntatie aan zich te binden (Grcic, Bergne, Bourolec, Crasset, Annink...). De producten van Authentics zijn inmiddels over de hele wereld te koop.

Driade is veel ouder. Een bedrijf met een sterke traditie en interesse in het vooral mooi gemaakte, goede ontwerp. Alle soorten materialen, alle soorten producten voor het interieur. In de jaren vijftig en zestig was het bedrijf een van de twee pioniers op het gebied van kunststof productie op basis van industriŽle vervaardigingtechnieken. Enrico Astori de directeur heeft ontwerpers uitgenodigd zoals, Castiglioni, Enzo Mari, Munari en later Starck, Citterio en weer later o.a. Grcic, Haberli, Lovegrove en Annink.

DMD Teake Bulstra is een nog jong Nederlands bedrijf met vertegenwoordiging van de labels Droog, REEEL en anderen. Het eigen merk heet Take-it. Emotioneel sterk gebonden aan Droog design. DMD produceert eenvoudige tot complexe interieurproducten. Heeft een groeiend distributie netwerk. Werkt tot zover vooral op basis van scouting via Droog design en eigen scouting via de presentaties in Milaan en Frankfurt en Amerika)

Meccano is een productie organisatie. De directeur Roland Verbeek heeft vooral interesse in eenvoudig maakbare en op massa markt te distribueren producten. Werkt de laatste twee jaar met een aantal Nederlandse ontwerpers van naam waaronder Gijs Bakker, Nicolai Karels en Annink.

 
share